Logo text

Sifon (WWW)
o projektu Pjoni
& Ink Midget

03 05 2011

PJONI & INK MIDGET VYDÁVAJÍ 20. DUBNA ALBUM VE TŘECH FORMÁTECH A VYJÍŽDÍ NA MEZINÁRODNÍ TURNÉ

Vyjádření Ondřeje Anděry z WWW:
S Pjoni a Ink Midget jsme se poprvé setkali na společném koncertě v pořadu Ladí Neladí. Byl jsem unaven a příliš se mi do koncertu, který bude natáčen nechtělo. Ovšem, když P a I M začali s vystoupením, došlo u mně téměř k okamžitému přeladění. Já i Lubomír Typlt jsme byli zasaženi vlnou neskutečně mocné energie, která do nás lila sílu bystřící smysly, způsobující nadšení z tvorby jako takové a válcující únavu na nulově tenkou placku. Po první skladbě jsem nejen pochopil, že jsem se do jejich hudby zamiloval, ale že se i obrovsky těším na náš vlastní koncert, který měl posléze přijít. S Lubomírem jsme se nebránili nový zážitek trošku přirovnávat: “To má sílu jako Prodigy, atmosféru jako Underworld, emoce jako Radiohead…” tedy ke kapelám, které společně obdivujeme, nicméně nám bylo jasné, že ve skutečnosti sledujeme vystoupení naprosto originální a autentické. Pjoni a Ink Midget mají tvrdé beaty setavené do zvukových konstrukcí dosud neprověřených, zneklidňujících, přes to stojících pevně. Hudba je skladebně zcela osvobozená od prošlapaných postupů, je hluboká, povzbuzuje a inspiruje k tvorbě. Hlasy, zpěv a texty jsou velmi emotivní a vychází zevnitř, konečně mám zase pocit, že přede mě někdo předstupuje se skutečnou touhou po sdělení, s ochotou se pro něj zcela vydat, otevřít, rozthat se a zase znova a znova srůstat. Souhlasím zcela s Milesou, když říká, že s Pjoni a Ink Midget se před námi otevírá obraz úplně nové a převelice talentované generace s čistou osobností. Je mi ctí, že jsem se mohl setkat s jejich hudbou, protože mě provokuje k výzkumnickým výkonům a je mi ctí, že jsem se mohl seznámit i s oběma tvůrci osobně, i protože mi náš WWW běh pripadá méně osamělý.
Sifon WWW

ALBUM 2011

Bezejmenné album spojuje dvě samostatná EP, čímž respektuje obě individuality, ponechávajíc jim nekompromisní přístup k tvorbě, ale zároveň i prostor k odhalení vzájemného vlivu. Odhaluje se tak podstata pestrosti jejich koncertů, které jsou založeny na živelné improvizaci a společném podání vlastních skladeb. Deska na ploše 35 minut představí industriální nepokoj složený ze „špinavých“ ruchů a chladných klávesových linek. Melancholie a agresivní těžké beaty kontrastují s romantikou instrumentálních zvuků i Pjoniho vokálů. Melodické zvraty a dokonalé zvládnutí zvukové gradace je tak charakteristické pro obě strany desky.
Deska vychází s podporou dvou labelů a jedné vydavatelské edice. Na vydání spolupracoval slovenský label Exitab s nově založeným českým labelem f341, který vede Ondřej Sifon Anděra, člen formace WWW. Podíl na vydání má i česká platforma PAF, fungující pod Přehlídkou animovaného filmu Olomouc, která je zaměřena na audiovizuální umění a album zařadila do stejnojmenné vydavatelské edice.

Album se dostane do prodeje 20. dubna ve třech distribučních formátech. Digitální download doplní všemi očekávaný 12“ vinyl. Během turné bude připravena i limitovaná série trik s kódem k digitálnímu downloadu.
- Limitovaná edice LP 12“ + Digital Download (Exitab, f341, PAF)
- Limitovaná edice trik + Digital Download (Exitab, f341, PAF)
- Digital Download (Exitab, f341, PAF)

TURNÉ 2011 (společně s polskými Napszyklat)

22.04.2011 – CZ – Dačice, Sběrna
23.04.2011 – CZ – Praha, Sperm festival, Meetfactory
24.04.2011 – CZ – Děčín, Garage
26.04.2011 – CZ – Plzeň, Anděl Café
27.04.2011 – SK – Bratislava, A4 (+ WWW)
28.04.2011 – CZ – Brno, Fléda (+ Lushlife)
30.04.2011 – CZ – Rožnov p.Radhoštěm, Vrah
02.05.2011 – SK – Nitra, Valašský šenk
03.05.2011 – AT – Vienna, Fluc
04.05.2011 – HU – Budapest, tba
05.05.2011 – SK – Košice, Tabačka
06.05.2011 – SK – Trenčín, Lúč

press