Logo text

TAGTOOL JAM
Přímo v centru Prahy!

17 05 2011

Přijďte se podívat na unikátní výtvarnou show v podání nejlepších českých streetart a graffiti umělců, kteří budou pomocí jedinečné technologie Tagtool nejen promítat ale své obrazy přímo naživo tvořit na fasádu domu v obřích rozměrech na Jungmannově náměstí v centru Prahy. Svoje elektronické kresby představí: iink (tvůrce Tagtool, tagtool.org), Pasta (pastaoner.cz), Point (onepoint.cz), Tron (834.cz), David87 (fotolog.com/raidr),* X-dog* (fotolog.com/xdoog), Funkfu (funkfu.net), Honey. O hudbu se postará DJ Layup. Prvních 400 diváků si navíc projekci bude moci užít v pohodě vsedě díky podložkám, které pro ně připravil přilehlý adidas Originals Store. Několika odvážlivcům z řad diváků bude i umožněno si před zraky všech tagtool vyzkoušet.

Co je to Tagtool?
Tagtool je performativní vizuální nástroj používaný k projekci kresby na ulici. Slouží jako VJ nástroj, nebo jako intuitivní způsob vytváření animace. Systém je provozován ve spolupráci s umělcem, umožňuje kreslení obrázků v reálném čase a animování kresby. Divák má možnost vidět vznik obrazu od samého začátku. Kreslený obraz je po celou dobu promítán na fasádu domu.
Více informací na stránkách projektu www.tagtool.org, kde se dozvíte, co lidé dokáží se svými Tagtools či dokonce, jak si vytvořit svoje vlastní. Není bez zajímavosti, že Tagtool přijede do Prahy ukázat přímo tvůrce a propagátor tohoto nástroje – iink.

ADI TAGTOOL JAM
19. 5. 2011 od 20:00 do 0:00
Jungmannovo nám., Praha 1

press