Logo text

Film news
Total Recall, Neuromancer etc.

FI
28 05 2011

Původně jsem chtěl informovat jen o vzniku remaku filmu Total Recall, nakonec sem při sjíždění internetů narazil na spoustu zajímavejch informací, který by mohli zajímat nejednoho filmovýho fanouška.

I.
Sci-fi klasika z 90s Total Recall se dočká remaku, kterej už se začne točit v pondělí v Torontu. Remake Verhoevenovi adaptace povídky P.K.Dicka “We Can Remember It for You Wholesale”, bude točit Len Wiseman, kterej má za sebou třeba dva díly ze série Underworld a čtvrtej díl Smrtonostný Pasti. V hlavní roli, kterou v původním snímku ztvárnil Arnold Schwarzenegger, se objeví Colin Farrell, hlavní ženské role obsadí, manželka režiséra, Kate Beckinsale (Lori) a Jessica Biel (Melina). Z dalších známých jmen se objeví Bill Nighy (Quatto), John Cho nebo Ethan Hawke. Děj by se měl měl tentokrát odehrávat kompletně na Zemi, takže na scénu, kdy Ferrellovi vylejzaj oči z důlků můžeme zapomenout. Jméno režiséra a obsazení naznačuje kvalitní podívanou, otázka je jestli vůbec mělo smysl remakovat tenhle film. Premiéra je odlášená na 3.srpna 2012. Uvidíme…

II.
Další novinkou je potvrzení vzniku filmové adaptace základní knihy cyberpunku Neuromancer od Williama Gibsona. Kniha u nás mimochodem nedávno vyšla v novém překladu Josef Rauvolfa a vřele jí doporučuju. Režie by se měl chopit Vincenzo Natali (Kostka, Splice). Pre-produkční fáze už je v plném proudu a samotný natáčení by mělo začít začátkem roku 2012. Kniha je geniální, jak si s ní poradí né úplně AAA režisér je otázka, každopádně jsem zvědavej na herecký obsazení a film samotnej.

III.
Poslední zpráva se týká plánovaného pokračování adaptace komiksu Wolverine, kterej měl původně režírovat Darren Aronofsky. Ten však od projektu odstoupil a místo režiséra zeje prázdnotou. Na povrch teď vyplaval krátký seznam režisérů o kterých se ve studiu 20th Century Fox uvažuje. Zde jsou:

Jose Padilha (Elite Squad, planovanej Robocop remake, ohlášný film Tri-Border.)
Doug Liman (Mr. & Mrs. Smith, The Bourne Identity)
Antoine Fuqua (Training Day, Brooklyn’s Finest)
Mark Romanek (One Hour Photo, Never Let Me Go)
Justin Lin (Fast Five, Better Luck Tomorrow)
Gavin O’Connor (Miracle, Pride and Glory)
James Mangold (Walk the Line, 3:10 to Yuma)
Gary Shore (zatím jen reklamy)

III.
Na závěr se mrkni na trailer k psychologickému hororu The Ward od mistra žánru, legendárního Johna Carpentera, kterej naposled udělal dost špatnej film Duchové Marsu. Uvidíme jestli si napraví reputaci.

pedro