Logo text

Death metal + Pražská filharmonie = EPICNESS!

16 06 2011

Řečtí Septicflesh existují už od roku 1991. Při poslechu jejich neuvěřitelně epického death metalu můžete snadno nabýt pocitu, že se na vás z repráků valí závan zeminy a smrt. K takhle silné atmosféře stačily kapele po dlouhou dobu jenom klasické metalové nástroje a něco málo kláves nebo samplů. Situace se ovšem předposlední deskou Communion znatelně změnila. Orchestrální nástroje dostaly nezvykle mnoho prostoru a co Communion naznačilo, letošní The Great Mass dovádí k dokonalosti. Krom samotných Septicflesh za to vděčímě právě Pražské filharmonie!

Septicflesh – Mad Architect
Opening doors, moving in circle
Finding doors…
“All the choices I once made, the paths that I designed,
Have formed this endless labyrinth, a product of my mind.”

Orchestr a metal jsou na The Great Mass ve stejném poměru a vy občas nevíte, jaký žánr to vlastně posloucháte. Septicflesh to ovšem nedělají jako třeba Dimmu Borgir , kteří jsou pompézní příliš účelově, a vážnou hudbu vycucávají do morku kostí. Ač ta občas tvrdé kytary jen nenápadně protíná, jindy na ně klidně zase zapomene úplně. Kompozice mi připomínají jízdu na horské dráze. Do toho řve skvělý Spirosův murmur a já si vážně připadám, jako bych se procházel s Hádem někde v podsvětí…

Podívejte se na skvělý teaser, pouštějte klipy nebo kupujte desky. Hlavně Septicflesh nechejte, ať vás vezmou do času, kdy mýty a náročná cesta za vyšším poznáním ještě stále hrály prim!

AKIZ