Logo text

Šílený profesor Ďurech
O svobodě, válce
a nesmrtelnosti

06 08 2011

Svobodný se člověk nerodí. Svobodu si člověk musí ODMAKAT. Narodíte se v lapáku, s dluhem na krku jak s koulí na noze. Všichni máme větší nebo menší flastr, jinak bychom tu nebyli. Nezapomínejte, že svět je velmi důmyslná vězeňská kolonie, velká psychiatrická léčebna, s velkou zahradou rozkoší.

Pokud máte duši v kriminálu, či pouze soudně obstavenou, můžete pobíhat po celé téhle kouli a bude vám všude stejně hnusně. Není to o prostoru a čas je pouze další prostorová dimenze. Vězeňský systém je dokonalý. O vnější svobodě, o tyranii, o faktickém fyzickém omezování toho bylo napsáno hodně. To jsou lidské sračky, kdy jedna čarovná opice vysává druhou. Tak bylo, jest a bude.

Být vnitřně svobodný, to je ten pravý kumšt. Nedá se to napsat ani vysvětlit, musí se to PROŽÍT. Stejně jako vás nikdo nenaučí hrát na kytaru tak, že vám o tom bude povídat, nikdo vás neosvobodí. Musíte pomoct sami sobě. Někdo vám může hodit klíč k jedněm vrátkům či vypnout jeden dva alarmy. Svůj flastr si musíte odrubat v uranovém dole. Co si odrubáváte? Odrubáváte si závislosti. Lpění na virtuálním mase.

Řežete pupeční šňůry. Eliminujete závislost na strachu, který vede ke lpění. Odřezáváte virtuální šňůry. Závislosti na názorech ostatních. Budujete obranu proti jejich hmyzím vysílačům. Celý život jsem říkal, že seru na to, co si ostatní myslí. Do jisté míry tomu tak bylo, ale pořád to ve mně cukalo, když na mě někdo šplíchnul hnus, bolelo to a vnitřně jsem to řešil. Člověk to řeší, dokud je ublížené dítě, dokud si myslí, že by něco mělo nějak být a očekává pochopení a aplaus. Poznáte, až budete mít opravdu u prdele. Ani to neťukne. Jako byste měli nahozený prut a koukali na líně se pohybující vodní hladinu. Uděláte si pohodlí ve válce. Milovat a nelpět, to je magnetické umění života.

Závislost na rodičích, kterými vás život nezačal. Jsou to výrobci těl, nejsou vašimi stvořiteli, i když se mnoho z nich do téhle role pasuje. Vaši rodiče jsou pouze BIOLOGIČTÍ. Uvědomte si, že jste v téhle kaši sami. Nemáte opravdové rodiče v lidském slova smyslu. Jsou to poskytovatelé. To, co dělá jejich roli jejich rolí, je péče, kterou vám věnují, vědění, které předají a zázemí, které vám vytvoří. Ale tam jejich pravomoce končí. Nesmějí vás ovládat ani milovat opičí láskou, obojí vás zabije, protože se necháte zabít.

Strach ze sexuální orientace. Duše mají mnoho tvarů a příchutí. Čistě heterosexuálních lidí je málo. Ano, řekl jsem to. Čistokrevní heterosexuálové jsou MENŠINA. Pokud budete poctiví ke svojí duši a svým touhám, objevíte zajímavé věci, které vám nejspíš udělají dobře, pokud se přestanete nenávidět. Kdo se nechá kontrolovat strachem ostatních i ve svojí ložnici, je v prdeli a škodí především sám sobě.

Těchto závislostí, šňůr, provazů je mnoho. Člověk je na nich jak loutka a ostatní s ním manipulují, protože se nechá ovládat. Kde necháte otevřené dveře, tam někdo vleze nebo aspoň strčí nohu. Stará estébačka je vždy ve střehu.

Jak se osvobodit? To je pro každého jiné. Labyrint duše je pro každého jiný. Principy zůstávají stejné. Je to ta nejtěžší zkouška, která je. Je to zkouška dospělosti a není pro každého. Je to cesta k nesmrtelnosti. Dá se u ní zešílet a zemřít. A zemřít musíte, pokud chcete vidět světlo. Musíte se znovu narodit. Budete během ní muset pozbýt všeho. Je to cesta na mnoho životů. Uvidíte věci, které by podle normalizovaného uvažování neměly existovat, ale existují. Kdo se vzdá všeho a stále sám šlape po prašné cestě, ten má naději na únik z vězení. Čekají vás všechny možné nástrahy a léčky a návnady. Když nastoupíte do lodi, není cesty zpět. The only way is all the way. Rozmyslete dobře své možnosti a vyhlídky tam, kde je odhadnout nejde. Potom hrajte. Bude to hra vašeho života. Jen ten, kdo skočí z útesu do srdce temnoty, může mít naději, že zažije opravdovou hlubokou radost ze života. Je to výlet za běžné hranice strachu, nebezpečí a smrti.

Komu se podaří dostat se do lodi, ten se plaví po řece svobody. Vyváže se z běžných světských závazků. Zaplatí kauci a je puštěn na podmínku ven, do války. Jeho odměnou je válka a mise. Nestojí nad ním žádná lidská bytost a nemá nad ním moc. Vaše světské účty jsou splaceny. Jste v novém levelu. Údělem svobody je vyšší zodpovědnost. Nic není pravda, vše je dovoleno. Jediné, co zůstává je, že se za vše platí. Dělejte, co uznáte za vhodné, ale znáte důsledky a víte, co budete muset zaplatit. Supermarket vám ukáže ceny všech výrobků. Koukáte na konec vidličky a víte, co jíte. Už žádné tanečky kolem. Stanete se bohy a žádný bůh už vás nebude vodit za ruku. Pojedete na vlastní pěst.

Je to jediný boj, co má smysl. Já pevně věřím v to, že existují jiné světy, věřím v Galaktickou federaci. Věřím v jiné formy bytí. Lidské tělo je pouze loď, která nás má dovézt na konec řeky. Lidé si představují často věčný život tak, že prodlouží život jednoho fyzického těla do nekonečna. To vidím jako zásadní porušování pravidel, které může vést pouze k absolutnímu šílenství. A šílenství už je všude dost.

Zdraví vás profesor Ďurech a přeje vám krásný víkend. May the pstruh be with you.

ďurech