Logo text

Na čem maká James Cole

BB M
15 08 2011

Mám rozpracováno několik projektů v různých fázích vývoje. Prvním z nich je nové sólové album s pracovním názvem John Vegabomb. Mám již hotových několik věcí a vím pouze to, že jsem se odchýlil od původního záměru a že to je ten nejtvrdší a nejšílenější rap, co ze mě kdy vyšel. Jsem v atomové formě. Nejsem však schopen dodržet pevný příběhový koncept, svazuje mě to a sere. Proto jsem se dostal do fáze rozvolnění a většího vlastního uspokojení. Album zní atomově, rapy trhají kusy betonu z chodníků.

Nyní se ví to, že John Vegabomb je utajený Rambův biologický syn, narozený v roce 1984. Rambo i Vegabomb jsou však prastaré bytosti z řádu válečníků, které byli na tento svět posláni z jiných sfér existence. Skrze reinkarnace prochází věky a vedou nekonečnou válku o osud lidstva. Vegabomb, původní jménem Megabomb, je dítětem démonické matky a anděla válečníka a jeho základním elementem je rtuť, kapalný kov. John Vegabomb prožil mnoho životů v zatracení, jelikož se zřekl svého poslání a sloužil silám Temnoty. V současném životě se však skrze pokání vrací ke svému původnímu poslaní, nesvázán pokryteckou morálkou. Pobyt v pekle mu poskytnul nevídané rapové schopnosti. Byl propuštěn na svobodu, i přestože je jeho šílenství proslulé. Opět se přidal k šiku svých bratří a je vyzbrojen mentálními projektily. Jeho hvězdou je Vega a fetuje hvězdný prach.

Desku nahrávám primárně s Ristem, který vyzbrojil studio novým falloutovským equipmentem a většinu muziky si opět obstarávám sám. Můžete se těšit na obrovské synťákové hody. Kromě mě se zatím podílí na desce ještě Mike Trafik, který mě poctil jedním velmi trafikovsky netypickým beatem. Jediný potvrzený host je zatím Kato aka Defski. Album by mělo vyjít do vánoc u Bigg Boss a bude ho doprovázet nejméně jeden videoklip.

Dále makáme na projektu metalové kapely Inland Empire. Máme 11 nahraných věcí a blížíme se k fázi mixu. Současné složení je James Cole, Yarda Helešic, Bero Haruštiak a Jiří Stivín jr. Deska má postapokalyptickou temnou atmosféru, hutné riffy a synťáky. Pracovní název je Fallout Music. Okolnosti vydání jsou zatím ve hvězdách, nicméně se blížíme.

Dalším projektem je freestyle mixtape, který vzniknul spontánně během dvou návštěv u Scarface doma. Scarface mi pouštěl beaty, které jsem předtím nikdy neslyšel a rovnou jsem do nich freestyloval. Začalo to jako uvolněná legrace, ale byli jsme výsledkem tak nadšeni, že jsme se rozhodli celou parádu vydat. Jsou tam rootové i dancehallové riddimy, které jsem osedlal svým specifickým šílenstvím. Celá věc je nahrána a čeká se pouze, až Scarface ukončí svou surfovací dovolenou.

Kromě toho se na podzim připravuje joint turné James Cole a La4 + Mike Trafik, o kterém se již velmi brzy dozvíte více informací.

Sledujte mě na mojí facebookové stránce Opravdový James Cole, která je zdrojem těch nejčerstvějších a nejspolehlivějších informací.

ďurech